ΑΥΤΟΜΑΤΟ ON/OFF ΟΤΑΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ

14 Αυγ 2009

Η Αλίκη

Μια αληθινή ιστορία

Είναι αλήθεια ότι με βασάνισε αρκετά, αν θα έπρεπε να πω αυτή την ιστορία ή όχι… Και μέχρι χτες την νύχτα έφτασα στην απόφαση να την πω, παραθέτοντας μάλιστα τα αληθινά στοιχεία των πρωταγωνιστών. Ένα όνειρο ωστόσο, που είδα τα ξημερώματα, με έπεισε να μην αναφέρω τα πραγματικά τους ονόματα. Έτσι η δύστυχη κοπέλα θα λέγεται εδώ Αλίκη – μια Αλίκη όχι στη χώρα των θαυμάτων, αλλά στη χώρα των τραυμάτων…

Η Αλίκη σήμερα είναι περίπου πενήντα χρονών. Όταν ήταν δεκάξι, ο πατέρας της κι η μητέρα της την στείλανε στην Αμερική (Καλιφόρνια), μαζί με τη μεγαλύτερη αδερφή της, για να δουλέψουν ως οικιακές βοηθοί σε πλούσιο σπίτι μιας μοναχικής ελληνοαμερικανίδας. Της Ιεζάβελ. (Κι αυτό το όνομα ψεύτικο). Η Ιεζάβελ ήταν ομοφυλόφιλη – με γεια της, με χαρά της. Όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα, γνώρισε την οικογένεια της Αλίκης και είδε τη μεγάλη φτώχια τους. Με τα πλούτη της, έπεισε τελικά τον πατέρα, φεύγοντας, να πάρει μαζί της τα δυο μεγαλύτερα κορίτσια της πολύτεκνης οικογένειας.

Στην Καλιφόρνια, τα κορίτσια εργάστηκαν σαν οικιακές βοηθοί την ημέρα και σαν ερωτικές σύντροφοι της Ιεζάβελ τα βράδια. Δέχτηκαν φυσικά πιέσεις και απειλές, αλλά και να το ’σκαγαν, πού θα πήγαιναν στην αχανή ξένη χώρα; Πάντως, η μεγαλύτερη το ’σκασε μ' ένα αγόρι που αργότερα παντρευτήκανε αφού υπέμεινε δυο χρόνια βασανιστηρίων στο κολαστήριο-σπίτι της πλούσιας ελληνοαμερικανίδας. Η Αλίκη έμεινε άλλα δυο χρόνια κι ύστερα ήρθε στην Ελλάδα, άγνωστο με ποιον τρόπο. (Γνωστό τρόπο, που όμως εγώ δεν τον ξέρω).

Κι η Αλίκη ήταν κι αυτή πλέον ομοφυλόφιλη – με γεια της, με χαρά της. Όμως οι συγγενείς αυτό δεν το άντεξαν! Ο πατέρας ήταν άρρωστος (καρδιοπαθής χρόνια…), η μάνα λίγο «αλαφρή» στο μυαλό, αλλά οι θείοι, κέρβεροι! Το κορίτσι έπρεπε να θεραπευτεί και να γίνει «καλή χριστιανή». Με το τελευταίο επιχείρημα – περί καλής χριστιανής – πείστηκε η μάνα, ενώ εκείνο τον καιρό, ο πατέρας πέθανε… Κι έδωσε την έγκρισή της, να εγκλειστεί η Αλίκη σε ψυχιατρείο…

Ήταν πολύ όμορφη κοπέλα. Εκπληκτική και το ξέρω από πρώτο χέρι – συγχωρέστε με… Με τα χάπια πάχυνε πολύ… Ανάπτυξε τριχοφυία… Έγινε δυσκίνητη και ασθενική… Σήμερα είναι κατάκοιτη σ’ ένα κρεβάτι… Αχ, θέλω τόσο να πω το αληθινό της όνομα, αλλά είδα φριχτό όνειρο, απειλητικό όνειρο απόψε… Τι κι αν θα ήταν δηλαδή ομοφυλόφιλη; Δε θα ήταν ευτυχισμένη; Τη φάγανε οι καλοί χριστιανοί, την κοπελίτσα. Να τη χαίρονται τη θρησκεία τους – με γεια τους, με χαρά τους.

God Fairy Tales!


myspace layouts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.